Βιογραφικό

  • Ολγα Κρασανάκη
  • Ολγα Κρασανάκη
  • Ολγα Κρασανάκη
  • Ολγα Κρασανάκη
  • Ολγα Κρασανάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε και κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αζαρία Μανδανιάν και της Αφροδίτης Δασκαλάκη.

Το 1992 εισάγεται στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοιτά το 1999 ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τις σπουδές της στα εικαστικά. Φοιτά για δύο χρόνια στο εργαστήρι Καλών Τεχνών του Χρήστου Τυρεκίδη (1993-1995) στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει με επιτυχία στις ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου. Το 1996 παίρνει τα πρώτα μαθήματα αγιογραφίας κοντά στο γνωστό αγιογράφο Μανώλη Στυλιανάκη, για ένα χρόνο.

Από το 1998 έως το 2002 φοιτά στη σχολή αγιογραφίας και ψηφιδωτού της ενορίας Αγίου Τίτου Hρακλείου δίπλα σε σημαντικότατους δασκάλους όπως τον Γεώργιο Χειρακάκη στην Αγιογραφία, το Μανώλη Σαριδάκη στο τμήμα σχεδίου και χρωματολογίας και τον Μάρκο Ντουκάκη στον τομέα ψηφιδωτού και συντήρησης έργων τέχνης.

Το 2002 συμμετέχει με επιτυχία σε ομαδικές εκθέσεις των νέων Κρητών αγιογράφων σε όλη την Κρήτη, εκθέτοντας αγιογραφία και ψηφιδωτό. Έκτοτε έχει φιλοτεχνήσει εικόνες για ναούς και ιδιώτες στην Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντικό αριθμό εικόνων έχει φιλοτεχνήσει στο Μετόχι της ιεράς μονής Σινά στα Χανιά αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα. (μερικές σημαντικές από αυτές είναι η Παναγία η αμόλυντος, η Αγία Αικατερίνη του προσκυνηταρίου, ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός, οι Προφήτες Μωυσής και Ααρών στα θυρόφυλλα του ναού και αρκετές άλλες.

Αντίστοιχα κάποιες εικόνες της όπως ο Άγιος Γεράσιμος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο νεομάρτυρας, η αγία Παρασκευή και ο άγιος Ελευθέριος βρίσκονται και στο αντίστοιχο μετόχι του Σινά στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Άγιο Ματθαίο.

Έχει κάνει κάποια αντίγραφα βυζαντινών εικόνων αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις όπως ο προαναφερθείς Άγιος Γεράσιμος με το μαρτύριο, τη διαπόμπευση και την ταφή του, ο άγιος Ασκληπιός (ασκητής των πρώτων χριστιανικών χρόνων στη Συρία), η αγία Πρίσκα, ο φύλακας της ψυχής άγγελος κ.α.

Στόχος της είναι να συμβάλλει κατά ένα μικρό λίθο στη διάδοση της βυζαντινής τέχνης ως αισθητική και κυρίως ως πνευματική εμπειρία και ανάταση

Ως χόμπι ασχολήθηκε περιστασιακά με τη βυζαντινή μουσική στην οποία πήρε το πτυχίο το 2006.